Over Aluchemie

Aluchemie werd in 1962 opgericht door Alusuisse. De eerste anodes werden in 1964 geproduceerd. In de loop der jaren zijn er nieuwe ovens en rookgasreinigers gebouwd. Sinds 2015 is het management geheel in handen van de huidige eigenaars, Rio Tinto en Hydro.

Er werken bijna 300 mensen (eigen personeel en aannemers) in onze fabriek die samen ongeveer 350.000 ton anodes per jaar produceren.

N

Al ruim 50 jaar anodefabrikant

SINCE 1962

Aluchemie visie, missie & beleid

VISIE

De voorkeursleverancier van anodes blijven

 

MISSIE

Onze aandeelhouders maximale waarde bieden op basis van operationele excellentie en duurzaamheid, en de productieprocessen van onze klanten ondersteunen

Om onze missie succesvol uit te voeren, is efficiënt en effectief werken belangrijk. Wij hebben daarom gekozen voor onderstaande organisatiestructuur:

Strategische kernpunten

  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen: veiligheid en gezondheid, milieu, werkomgeving.
  • Operationele excellentie: voortdurende verbetering, optimaliseren van de waardeketen en kwaliteitsgerichtheid.

We zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze processen en producten, op basis van het Aluchemie Business System (ABS). Dit is van toepassing op alle onderdelen van ons bedrijf.

Veiligheid en gezondheid

Voor Aluchemie staat de veiligheid en gezondheid van haar medewerkers, contractors en bezoekers voorop. Training en voorlichting vormen naast het beheer van fysieke bescherming en procedures de middelen voor een optimale werkomgeving.

Aluchemie Beleidsverklaring

Lees meer over onze beleidsverklaring.

Certificaten

Ook vragen we externe auditors om onze processen regelmatig te controleren en te zoeken naar nieuwe verbeterpunten. We hebben onder andere de volgende certificaten:

  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • ISO 45001
  • ISPS
  • AEO