“Bij Aluchemie krijgen mensen met talent een kans.”

Seyit Renda, Operator Massa/Vormerij

Twee keer liep Seyit stage bij Aluchemie tijdens zijn opleiding aan het Techniek College Rotterdam. Die stages bevielen hem zo goed dat hij in juli 2018 bij ons solliciteerde en daar heeft hij geen spijt van! Mensen met talent krijgen hier een kans, daarom vindt Seyit Aluchemie een leuk bedrijf om voor te werken.

Uitdagend werk

“Als Operator Massa/Vormerij werk ik met allerlei machines en installaties. Gedurende de dag ben ik in de weer met doseerbalansen, brekers, mengers, verwarmingsunits, transportbanden en filters. Dit maakt mijn werk afwisselend en uitdagend. Ook zorgt het dat ik blijf leren en breder ga denken. Eén van de grootste uitdagingen van mijn werk is het voorkomen of verhelpen van storingen. Ik krijg er elke keer weer een heel goed gevoel van als dat lukt!”

Werken in ploegendiensten

Op onze afdeling worden de grondstoffen gebroken en vervolgens gemengd. In de trilmachine gaan de stoffen in een vorm en worden ze aangedrukt met een stempel. Uiteindelijk worden deze groene anodes naar de afdeling Ovens getransporteerd ‘groene anodes’  Maar dat is niet het enige wat we doen, we nemen ook monsters voor het Laboratorium. Op onze afdeling werken ongeveer 30 mensen verdeeld over 5 ploegen. Ik ben blij met het werken in ploegendiensten, want het betekent dat ik regelmatig een vrije dag heb doordeweeks. Mijn collega’s zijn ook helemaal top!”

Ontwikkeling met opleidingen

“Ik heb het afgelopen jaar al veel trainingen gevolgd. Sommigen waren voor de processen op deze afdeling. Maar ik heb ook algemene cursussen gedaan, zoals Lock Out/Tag out, brandbestrijding en heftruck. Aluchemie moedigt medewerkers aan om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. Op termijn hoop ik Supervisor te worden. Momenteel volg ik de opleiding Procesoperator

Werken in de techniek

“Ik raad mensen zeker aan om in de techniek te gaan werken, bijvoorbeeld als operator. Door de vergrijzing in de sector zijn er heel veel mensen nodig. Een stage of baan bij Aluchemie kan ik ook absoluut aanbevelen! Het bedrijf is niet zo bekend, maar stagiaires (zoals ik indertijd) zijn altijd erg enthousiast over hun stage hier.”

Benieuwd naar de mogelijkheden bij Aluchemie?