“Als je bij Aluchemie een goed idee hebt, dan kun je dat ook echt uitvoeren.”

Roy Braham, Supervisor Ploeg 3

Roy is in 2003 bij Aluchemie begonnen op de afdeling Ovens. Inmiddels is hij supervisor van twee afdelingen: de Ovens, waar hij leiding geeft aan vijftien man, en Eindverwerking van de Anodes (EVA), waar vijf mensen werken.

Veel verantwoordelijkheid

“Tijdens de dagdienst heb ik assistentie, maar tijdens de middag- en nachtdienst moet ik het zelf doen. Ik ben dan eindverantwoordelijk voor mijn afdeling. Als er grote storingen zijn, help ik het team bij het vaststellen van de prioriteiten.”

Afwisselend werk

“In mijn functie kom ik op de werkvloer en weet ik wat daar speelt, maar ik heb ook te maken met het management. Dat maakt mijn werk zo leuk! Het houden van functionerings- en verzuimgesprekken is ook één van mijn werkzaamheden, net als het bespreken van de doelstellingen die we aan het begin van het jaar hebben vastgesteld. Een zeer afwisselende functie dus.

 

“Mijn medewerkers rouleren om variatie in het werk aan te brengen.”

Variatie

Op mijn afdelingen rouleren de medewerkers om variatie in het werk aan te brengen. Ze kunnen daarom ook allemaal de meeste taken uitvoeren. Een Taakoperator kan bijvoorbeeld een dienst op de kraan zitten en daarna werken aan het stookproces op de vloer. Sommige Operators worden ook opgeleid om in de controlekamer te werken.”

Opleidingen en doorgroeimogelijkheden

“We hebben goed geschoolde en ervaren mensen nodig. Daarom geeft het bedrijf iedereen de gelegenheid om trainingen te volgen. Er zijn twee functioneringsgesprekken per jaar waarin de mogelijkheden besproken worden. Toen ik begon bij Aluchemie was ik Taak Operator, dit is een start functie. Ik ben vervolgens doorgegroeid tot Operator, Hoofd Operator, Vervangend Supervisor en Supervisor. Iedereen die interesse en de capaciteit heeft, krijgt bij Aluchemie kansen. Dat is heel prettig. Mijn huidige functie, met veel variatie, vind ik prima.”

Leukste aspecten

“Ik heb in mijn functie veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ook leer ik veel nieuwe dingen. Dat vind ik het leukste aan mijn werk. Het hebben van ideeën wordt hier gestimuleerd. Als je een goed idee hebt, dan kun je dat ook echt (laten) uitvoeren. Er zijn ook prijzen voor de best ideeën; dat motiveert de mensen. Verder worden bij Aluchemie vier BRAVO awards per jaar uitgereikt voor een medewerkers of hele teams die iets bijzonders hebben gedaan.”

Werken in de techniek

“Aluchemie is een Rotterdams bedrijf en we houden van een directe aanpak! Werken in de techniek betekent veelzijdig werk. Het is leuk, maar ook zeker hard werken.”

Benieuwd naar de mogelijkheden bij Aluchemie?